Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Донев призова министрите си да дадат отчет: Управлението ни изглеждаше скучно на моменти

23 май 2023, 14:19 часа
Реклама

"Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношението между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер повече от 9 месеца ще кажа, че в началото е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза на хората, която ще се свърши преди оставката, когато и да е тя."

Това обяви в началото на редовното заседание на Министерски съвет служебния премиер Гълъб Донев. Той излезе и с предложение до колегите си министри след първия празен мандат и с очакванията за изпълнен втори, то следващата седмица служебното правителство да одобри на свое извъредно заседание отчет за постигното в последните 4 месеца.

"Преди да свърши мандата ни като служебно правителство да представим пред хората какво свършихме. Последователни сме в принципа на прилагане на доброто управление. В стратегическите документи се отбелязва, че отчетът е добра управленска практика. Като кабинет, който ще се отчита два пъти за последните девет месеца ще добавим, че това не е страшно", разказа Донев преди началото на заседанието на МС.

ОЩЕ: Съветникът на премиера не вижда ГЕРБ и ПП-ДБ в редовно правителство

По думите му служебния кабинет е управлявал държавата "в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие и това изглеждаше скучно на моменти".

"Да се надяваме, че участниците в политическата въртележка ще имат стабилен вестибуларен апарат", каза още Донев.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес