Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от ПП: ДАНС и МВР са на "Капитан Андреево"

29 май 2022, 10:25 часа • 3341 прочитания

На ГКПП "Капитан Андреево тече проверка от МВР в присъствието на служителите ДАНС за установяване на факти и обстоятелства. Проверяват се дейности, които не са законни. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Константин Бачийски пред Нова телевизия. 

Проверката е по повод на това, че фирмата, оперирала на ГКПП „Капитан Андреево”, преди няколко часа е подала документи за обработка на камион, който реално е минал границата преди една седмица и вече е в Германия. Темата е много всеобхватна, това е темата за отвоюването на държавата, каза Бачийски.

Бивш депутат е предложил първия подкуп на шефа на БАБХ. Имало е натиск промените, които е трябвало да се случат на ГКПП „Капитан Андреево”, да не се осъществят. Впоследствие е направен втори подкуп. Били са предлагани 6 млн. лева на година, коментира още Бачийски за проверката на турската граница. 

По думите му, ако това правителство падне, няма да е в резултат на събитията със Северна Македония и войната в Украйна, а само и единствено във връзка с борбата с корупцията. За пръв път имаме управление, което е готово да се бори с корупцията, подчерта Бачийски. 

Според него всичко зависи от управлението и законодателството във връзка с борбата с корупцията на трупчета. Съвсем скоро новият закон за реформа на КПКОНПИ ще влезе в парламента. 

Още: Депутат от "Продължаваме промяната" твърди, че 1100 декара имоти в парк "Росенец" не са върнати на общината

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес