Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков: Лесно е да се направи правителство, трудно е то да направи нещо полезно (ВИДЕО)

17 юли 2024, 11:01 часа • 692 прочитания

Лесно е да се направи правителство, трудно е то да направи нещо полезно. Това каза председателят на групата на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание акад. Николай Денков пред медиите в парламента. 

Думите му бяха във връзка с антикорупционната декларация, която формацията му предлага, като условие за търсене на мнозинство преди връчването на втория мандат. Припомняме, че ПП-ДБ поискаха време от президента, за да проведат разговори с парламентарните групи в търсенето на антикорупционно мнозинство. ОЩЕ: Денков изброи условията да има правителство на ПП-ДБ

Защо борбата с корупцията?

"Някои казват, че има много по-важни теми от корупцията. Корупцията е тумор, който разяжда всяка сфера от нашия обществен живот", заяви Денков.

По думите му без да се справим с тази тема, няма как да се оправи здравеопазването, инфраструктурата, пътищата и земеделието.

"Трябва да се оправим с нея", добави Денков. 

Борба с корупцията на думи

Денков изрази мнение, че на думи всички казват, че искат да се справят с корупцията. "На дела това означава да се приемат законите и правила, които да доведат до независими хора, които ще могат да си свършат работата. Виждаме, че досега това не се е случило", добави той. 

Акад. Денков обърна внимание, че през миналия мандат и през по-миналия мандат ПП-ДБ винаги са настоявали това да се случи. "Това, което виждаме, че системно, упорито, някои други политически играчи, например хората около Пеевски побутват встрани тези теми", посочи още Денков. ОЩЕ: ПП-ДБ поиска време от президента преди да връчи втория мандат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес