Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Даниел Митов не вижда послание към ГЕРБ и Бойко Борисов от списъка „Магнитски“

16 февруари 2023, 08:33 часа • 2872 прочитания

Не трябва да се драматизира толкова много списъка „Магнитски“. Той не е послание към ГЕРБ, нито към Бойко Борисов. Това е послание към институциите и че не си вършат работата и им нямат доверие. Трябва да има реформи. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на Нова телевизия попитан дали се страхуват, че в следващ списък „Магнитски“ може да фигурира името на лидера им Бойко Борисов.

На въпрос викан ли е Борисов в посолството на САЩ, Митов каза, че няма никаква представа и на този въпрос трябва да отговори лидера на ГЕРБ.

Митов е убеден, че Владислав Горанов е невинен и той ще го докаже.

„Ако няма правителство след тези избори, шансовете на България да излезе от кризите намалява драматично. Трябва да е ясно – разликата си е разлика, но не очаквам процентите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ да нараснат. При такива събирания едно и едно не прави две“, каза Митов. Той обясни, че на предишните избори ПП са имали 20%, а ДБ - над 7%. „Това означава, че трябваше да стартират от над 27%, а те са 24%. Коалицията им губи“, констатира той.

„Още от сега те говорят, че не е нужно сега да има правителство. Още от сега говорят, че трябва да се ходи на избори 2 в 1“, каза Митов.

Попитан с кого биха се коалирали след изборите зам.-председателят на ГЕРБ отговори, че трябва да се види първо кой ще влезе в парламента. „Ние отиваме на тези избори за победа. Ще се борим за максимално голям брой депутати“, каза той.

Попитан ще търсят ли БСП и „Възраждане“ за подкрепа, Митов каза, че не търсят никого за нищо. „В монета сме в конкуренция за вота на гражданите“, заяви той.

ОЩЕ: Тренд: ГЕРБ 25.6%, ПП и ДБ 24.8%, ДПС 12.8

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес