Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Човек до Доган призна, че са чистили имиджа на Пеевски и са били слепи

10 септември 2024, 08:30 часа • 2895 прочитания

Години наред чистихме имиджа на Делян Пеевски и бяхме слепи за всичко, което имаше срещу него. Това каза Тимур Халилов от ДПС-Доган в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Пеевски възропта пред ЦИК срещу регистрацията на ДПС без него и обжалва отказа пред ВАС

„Видяхме истинското му лице преди около 10 месеца. Сега си носим отговорността, че сме му дали такава възможност. Въпросът е дали ще останем сами в това“, каза той.

„Ние изпълнихме волята на избирателите, които искат Пеевски да не е в ДПС и взехме решение да бъде изключен. Той е изключени на 27 август от ДПС легитимно и той не представлява ДПС“, категоричен бе Халилов.

Попитан къде е Ахмед Доган и къде живее, Халилов отговори, че той е навсякъде, където са хората. „Аз съм г-н Доган“, каза той.

ОЩЕ: Хората на Доган няма да се откажат от името ДПС (ВИДЕО)

На въпрос готов ли е Доган да свидетелства срещу Пеески, той каза, че не е оторизиран да говори от негово име.

Халилов беше категоричен, че ще защитят волята на техните избиратели и ще регистрират ДПС за изборите, така че то да продължава да отстоява интересите на избирателите си. Той напомни и че при регистрацията на 2 септември, те са били първи, което трябва да се тълкува и като първи по право, и са представили всички техни документи.

Според него обаче ЦИК е допуснала груба грешка и грубо нарушение, като е приела допълнително и документи на същата политическа сила – „ДПС – Новото начало“, при положение че там е било легитимното представителство на партията.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес