Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Честността на вота е без алтернатива": Главчев обеща "категорична съпротива" срещу опорочаването на изборите (ВИДЕО)

11 април 2024, 14:11 часа • 765 прочитания

"Честността на вота е без алтернатива. Затова опитите за купуването на гласове и за опорочаване на изборите, ще срещнат нашата категорична съпротива. Искам много ясно да заява - служебния кабинет организира изборите, но не участва в тях."

Това обяви преди началото на първото заседание на служебното правителство министър-председателят Димитър Главчев. Той коментира, че стартира интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни.

Още: За над половината българи скандалите в МВР не са важни и няма да променят вота им (СНИМКИ)

"Като служебен кабинет, това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно спазвайки Конституцията и законите, в тясна координация с ЦИК. Предстои предизборна кампания - надали има човек, който да не е убеден, че тя ще бъде меко казано напрегната. В тази ситуация сме длъжни да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство", подчерта премиерът.

Главчев обяви още, че в действията си те ще се водят само от законите, здравия разум и интересите на гражданите.

Снимка: БГНЕС

"Освен в изборите, ще се фокусираме и в разрешаването на проблемите в различните сектори - държавата няма режим "на изчакване". Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свършим много полезна работа за хората", каза Главчев.

Още: Какво мислите за служебния кабинет: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Очаква се на първото си заседание кабинетът да приеме план - сметка за провеждането на изборите. При встъпването си в длъжност на 9 април вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова заяви, че вече се готвят разчетите по план-сметката за изборите, а разходите за вота 2 в 1 се очаква да са над 100 милиона лева.

Иначе служебното правителство заседава за първи път и то при действащо Народно събрание, след новите промени в основния закон. Основната задача, която стои пред кабинета "Главчев", е организирането на свободни и честни избори на 9 юни. 

Снимка: БГНЕС

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес