Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чакъров призова опонентите си да не пипат темата с етническата карта на България

12 юли 2024, 09:27 часа • 755 прочитания

"Доближаването до такива представи е много опасно. Никой да не си позволява да се допира до тази тема. Няма такъв момент. Ние сме заедно с колегите, трябва да бъдем заедно", каза един от председателите на ДПС Джевдет Чакъров пред медиите в парламента във връзка с етническата карта на България. 

Думите на Чакъров дойдоха на фона на изказванията на Йордан Цонев в сутрешния блок на bTV, в което той коментира, че е  разбрал от "Фейсбук", че е "българчето" в тази партия. Припомняме, че Цонев призова Доган да се разграничи от протежетата на Рамадан Аталай, които отправят етнически призиви във Фейсбук, явно визирайки групата "Аз подкрепям Ахмед Доган". ОЩЕ: Йордан Цонев застана до Пеевски и каза на Доган: Да не стане напънала се планината и родила мишка

ДПС е за единение

Чакъров обърна внимание на разбирането и философията на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който е в основата на етническия модел в България. " ДПС е за единение и заедност на всички в България", каза Чакъров. 

Той подчерта, че движението е генерална партия, която покрива всички области и тази философия и подход ще бъдат продължени. "Такъв момент не е обсъждан, няма никакво такова съображение", посочи още Чакъров. 

Припомняме, че вчера той и 16 депутати, подкрепящи почетния председател на движението бяха изключени от парламентарната група, а по-късно още двама я напуснаха доброволно. ОЩЕ: Изключиха хората на Доган: ДПС стана четвърта сила в парламента (СНИМКИ)

Вторият мандат

Чакъров коментира и темата с втория мандат, който след разцеплението в ДПС, ще получат ПП-ДБ. "Ние бихме проявили разуми готовност за диалог. Нека видим каква програма биха представили, какви цели. Водени сме от това, че сме в ситуация на политическа криза", заяви Чакъров.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес