Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чакъров обяви, че активът на ДПС подкрепя Ахмед Доган (ВИДЕО)

19 юли 2024, 13:02 часа • 3469 прочитания

Говоря от името на целия актив, близо 500 човека, дошли от всички структури на ДПС от цялата страна. Упълномощен съм да кажа, че изцяло заставаме зад призива на Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и посочените хора в неговото обръщение. Това обяви съпредседателят на движението Джевдет Чакъров след среща с активисти на партията.

"ДПС е в оздравителен процес", обяви той, но не даде яснота дали ще поиска свикване на Централния съвет на партията, който да отстрани Пеевски. Още: Ахмед Доган пак си върна сайта на ДПС

Той заяви, че са се обединили около това да не се допусне етническо напрежение в страната. По думите му именно ДПС е в защита на етническия модел.

Чакъров даде заявка, че няма да има "подмяна в ДПС" и посочи, че движението ще върне ценностната си система, функционирането си на базата на демократичните принципи. Още: Елена Йончева взе страна в конфликта Пеевски - Доган

Чакъров, заедно с активисти на ДПС и други независими депутати, изключени или напуснали парламентарната група, отидоха пред централата на ДПС, която е затворена заради ремонтни дейности. Те заявиха, че достъпът е спрян от IT специалисти, а целият архив е прехвърлен в друга фирма. Те скандираха "ДПС" и носеха плакати с надпис "ДПС без Пеевски".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес