Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП: Радев да не се поддава на натиск за джендър пропагандата в училище (ВИДЕО)

14 август 2024, 11:57 часа • 325 прочитания

"Групата ни е обезпокоена от натиска на неправителствени организации над президента той да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование относно забраната за пропаганда и популяризиране на нетрадиционната сексуална ориентация. Настояваме президентът да не се поддава на този натиск", каза народният представител от БСП Иван Петков по време на брифинг в парламента. 

Припомняме, че в началото на тази седмица над 6000 граждани и 73 неправителствени организации са подкрепили подписка с искане президентът да наложи вето на поправките в Закона за училищното и предучилищното образование, с което депутатите записаха дефиниция за "нетрадиционна сексуална ориентация" и забрани джендър пропагандата в училище. ОЩЕ: 6000 подписа внесоха при Радев с искане за вето на забраната на ЛГБТИ теми в училище

Аргументите на БСП срещу евентуално вето

Депутатът от БСП напомни, че законопроектът е приет със 154 гласа "за", което по думите му е почти конституционно мнозинство. По думите му също така законопроектът се подкрепя от учители и родители.

Петков се аргументира и с позицията на Българската православна църква, която също е подкрепила законодателната инициатива.

"По този начин се защитават децата на България. Преди години не знаехме какво се нарича гей парад, а в момента това е летен празник в нашата столица", каза Петков. ОЩЕ: Пропуските в училищния закон срещу пропагандата и противоконституционен ли е: Говори Наталия Киселова (ВИДЕО) 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес