Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП иска отговори от Денков за срещата на върха на НАТО

13 юли 2023, 14:41 часа
Реклама

Парламентарната група на БСП поиска изслушване на премиера Николай Денков за позициите, които той е защитавал на срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

БСП иска изслушването, за да може Денков да отговори какво е говорил, какви ангажименти са поемани и какво оттук нататък следва да се даде като въоръжение от страна на България, стана ясно от думите на социалиста Борислав Гуцанов.

Припомняме, че в изказването си по повод казуса с доставката и използването на касетъчни боеприпаси от страна на Украйна, премиерът подчерта, че България е против използването им, но Русия не е страна по договора срещу този вид муниции и вече има сведения, че ги е използвала по време на бойните действия.

"Премиерът Николай Денков на срещата на Върха на НАТО във Вилнюс се оказа привърженик на касетъчните бомби", каза социалистът.

"Г-н премиер, дори най-верният съюзник на Америка – Англия, се обяви против. Вие и вашето правителство ли сте най-големият ястреб в момента в Европа", коментира Гуцанов. Още: Денков: Докато Украйна е във война, няма как да бъде приета в НАТО

От БСП били притеснени, че ситуацията, свързана с Украйна, започва да излиза извън контрол и е на път да завлече целия свят в по-мащабен конфликт и затова искат министър-председателят да ги информира за случилото се на срещата на върха.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес