Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов сравни напрежението в ДПС с мача Испания - Англия (ВИДЕО)

11 юли 2024, 09:36 часа • 632 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сравни напрежението в ДПС с мача Испания - Англия.  

Думите на Борисов бяха във връзка призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оставката на Пеевски и тази на обкръжението му в партията. Доган дори видя опит за преврат в движението и призова депесарите да се освободят от страха. По-късно Пеевски заяви, че няма да подава оставка, като каза, че никой не може да спре "Новото начало в ДПС". 

Размяната на писма между двамата беше кулминацията на напрежението в ДПС. То възникна след гласуването на предложеното от ГЕРБ правителство. 15 депутати от движението гласуваха "против" правителството на Росен Желязков, а 30 бяха "за". Оказа се, че Доган е поискал групата да не подкрепя кабинета, на което един от председателите на партията Делян Пеевски се опълчи.

"Малко ми е като Испания и Англия на финала", каза лидерът на ГЕРБ, отчитайки, че в ДПС видно има проблеми.  

Той отговори на въпрос кое движение е по-добро - това под ръководството на Доган или това на Пеевски. "Кой е по-добър, това ще решат българските мюсюлмани и българските християни, предполагам", каза Борисов. Според него партия ГЕРБ не я касае кой ще победи. 

Борисов вижда възможност за ГЕРБ

"Още преди три месеца заявихме, че коалиция с ДПС - ГЕРБ няма да прави. Тогава чувахме какви ли не глупости от анализатори, кукловоди, социолози, които обясняват какво мисля аз. Преговорите доказаха по безспорен начин, че нито поискахме подкрепа от ДПС, нито дадохме подкрепа за ДПС - официално, ясно и точно. По тази тема към отговорните хора", каза Борисов. 

Той дори припомни, че възходът на ГЕРБ е тръгнал от битката с ДПС и БСП. 

Той видя една много голяма възможност за партията си. "Битката в смесените райони се водеше между ГЕРБ и ДПС", добави  Борисов, отчитайки, че в ГЕРБ също има много мюсюлмани. ОЩЕ: "ДПС има имунна система": Чакъров призова за оставката на Пеевски (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес