Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов продължи с нищене на машинното гласуване, вече на тема "флашки" (ВИДЕО)

10 ноември 2021, 12:14 часа • 4176 прочитания

Вярно ли е, че са пристигнали близо 16 000 флашки (28 кашона) за машините за гласуване? Тези флашки ще бъдат ли ползвани за изборите на 14 ноември? Вярно ли е, че са разтоварени на митнически склад и то с митническа цесия – защото не се вижда. Това заяви под формата на въпроси към служебното правителство и Румен Радев във включване на живо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

„Аз твърдя, че в един митнически склад на аерогарата стоят 28 кашона с флашки”, уточни Борисов.

Борисов каза и друго – очевидно имало префактуриране на флашките, т.е. той постави на фокус платената цена. Според него, можело в София да се намерят флашки за 7-8 лева, така излизали 44 – въпросът обаче е коя флашка за какво се ползва.

Разбързали са се да ги изнесат обратно, след като казахме, заяви експремиерът. „Може ли ние да си доверим изборите за президент и парламент на една частна компания”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов продължи и с четене на документи и методическото указание на ЦИК относно резервните части. Пред Actualno.com директорът на „Сиела Норма” Веселин Тодоров поясни, че за поддръжката договорът е различен от този за доставката на машини за гласуване – ПОДРОБНОСТИ ТУК!

„Чували ли сте някой нормален, почтен, да си купи два телефона, за да ползва батерията”, попита Борисов, като добави, че „ни правят на идиоти”. Защо не се купят нови батерии, кабели, попита той.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес