Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов е натъжен заради кокошкарските истории в парламента (ВИДЕО)

21 юни 2024, 09:44 часа

"Натъжен съм, защото се занимаваме с такива кокошкарски обиди, при положение, че нямаме План за възстановяване и устойчивост, милиардите стоят, предстои среща на най-високо ниво в НАТО", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента.

Реклама

Думите му бяха във връзка с размяната на обиди между депутатите, които използваха като повод за това оставката на Христо Иванов. Борисов сподели, че му е трудно дори да ги слуша. 

"ЕК излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиардите от Плана за възстановяване, от еврофондовете. За съжаление не се използват от българите. Вместо да слушаме позицията на България, да спорим по нея, да изпратим президента, ние сега слушаме обиди, слушаме обвинения, вместо да кажем едно "Благодаря" на ИТН", заяви още лидерът на ГЕРБ. 

Президентът и срещата на върха на НАТО

На въпрос дали има предвид, че Румен Радев трябва да отиде да ни представлява в НАТО, Борисов отговори: "Не, според мен ние трябваше да имаме вече позицията на Бълганрия, на външно министерство, която който отиде, да я отстоява".

Припомняме, че въпросът кой да представлява страната на срещата на Алианса бе поставен от служебния премиер Димитър Главчев. Той попита депутатите кой да отиде. ОЩЕ: Премиерът Главчев пита парламента кой да отиде на срещата на НАТО

Варианти за премиер

Борисов отговори и на въпрос кой вариант му допада повече - Рая Назарян служебен премиер или Росен Желязков редовен.

"Няма такъв вариант към днешна дата", подчерта той. ОЩЕ: ГЕРБ, ДПС и ИТН избраха Рая Назарян за председател на Народното събрание (СНИМКИ и ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес