Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Два пъти повече щеше да е построено с инхаус процедурите (ВИДЕО)

12 юли 2023, 10:52 часа • 1403 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че с инхаус процедурите, сме щели да построим два пъти повече и вече е щяло да има "Хемус", "Струма" и Видин - Монтана, стана ясно от изявлението му пред медиите в парламента. 

"Честито на българския народ с промените, които направихте през тези три години с ваша голяма помощ. Нито е построено, два пъти по-скъпо с индексациите и същите фирми. Сиреч три години хаос - нищо на двойна цена. Това е далавера. Извинявам се - точната дума е глупост", каза Борисов. ОЩЕ: Нанков: От 1 април пътищата остават без пътна поддръжка (ВИДЕО)

По думите му сега спорът се е оказал, че дали фирмите са на ПП или на ИТН. "Вече ние не присъстваме в разговора", каза Борисов.

Той коментира, че ГЕРБ имат претенции за бюджета, но така или иначе чисто политически акт, е да бъде подкрепен. "Направих една среща с нашите депутати, в този бюджет за полицията, за социалните работници, за пожарната ,ще го вкараме като наше предложение, но се разбрахме за следващия бюджет след два-три месеца много по-задълбочено да се направи и в други сфери, в които виждаме проблеми в момента и където хората очакват решения", каза Борисов.

Според него, ако Василев започне да се вслушва повече в браншовете, ще има по-голям успех. "Затова съм оптимист за следващия. Този просто трябва да го приемеме, защото все пак гарантираме пенсионерите, учителските заплати", каза Борисов. Той заяви, че е работа на финансовия министър от кого се взима, за да се даде на някого. ОЩЕ: Василев не е притеснен за бюджета след срещата си с ГЕРБ (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес