Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов директно обвини Манолова, че се договаря с роми да опетнят Фандъкова

01 ноември 2019, 08:25 часа • 6167 прочитания

Партийната битка приключи миналата година и резултатът е категоричен – ГЕРБ срещу БСП в София – два пъти повече за нас. Така Борисов коментира ситуацията в столицата преди балотажа за избор на нов кмет.

Моментално той не пропусна да извади пак сценария "Костинброд" по адрес на Мая Манолова и посочи като нова серия въпроса за ромските гласове - защото всеки знаел, че с ромските гласове всъщност не се преобръща вот в София. "Няколко групи роми ще бъдат снимани как отиват под строй да гласуват за г-жа Фандъкова", заяви Борисов пред bTV и добави, че снимките щели да тръгнат по социалните мрежи и после да има пресконференции, за да се преобърне вота. Борисов обяви и, че за кампанията на Манолова помагал човек, който му казал преди време – когато се кандидатирал за кмет на София, че победата на изборите струвала 3 млн. лева. Името му е с "Б", каза премиерът, който не пожела да каже пълното име, защото щяло да се стигне до съд, но можел да се закълне. Питайте дали снощи Манолова е правила тайна среща във „Волуяк” с роми да се уточняват как да направят схемата, призова Борисов. „Братя Галеви са ѝ помогнали много, през новите избори”, подчерта министър-председателят, който уточни, че не значело, че Галеви нямат влияние върху ромските босове.

Борисов извади статистика и, че БСП всъщност има спечелени по-малко общини от ДПС – 40:54. Дори в Русе, където кандидатът на БСП води преди балотажа, ГЕРБ печели в Общинския съвет, подчерта лидерът на ГЕРБ, който изкара тезата, че партията му е първа политическа сила масово по общинските съвети. "Понеже съм партиен лидер, ще си говоря за политическата сила", заяви Борисов.

Резултатите в Ямбол и в Русе показват кой играе срещу ГЕРБ. Не ми се мисли, че Цветанов прави така, няма да му прави чест, обясни Борисов ситуацията с вътрешните за ГЕРБ градове. Лидерът на ГЕРБ каза и, че в Русе партията му имала друг кандидат, но той не могъл да участва, защото нямал 6-7 дни уседналост, без да уточнява име. Той добави, че щял да се среща скоро с американския президент Доналд Тръмп и да разбере какво правил Цветан Цветанов в САЩ.

Борисов първоначално не отговори на въпрос дали е взел кампанията за местните избори "на ръчна" с множеството си излъчвания на живо във Facebook. "През кампанията бях на две-три места", каза той и обясни, че ходел по ключови инфраструктурни обекти, защото е важно да видят хората как напредва работа. След като му беше казано, че бил също в Сливен, Ямбол и Стара Загора, той обясни, че откривал спортни зали, в Стара Загора специално искали, и се занимавал със земеделците и плащанията за тях.

Ако погледнете Тръмп, Меркел, Макрон, Путин ако щете, управлението винаги е свързано с непопулярни решения, които се вземат, каза още Бойко Борисов. И даде пример – че след последните два пъти, когато БСП е била на власт в България, ГЕРБ печели все повече общински съветници като цяло в България.

Какво каза Борисов за избора на нов главен прокурор - научете в този материал!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес