Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов дал Пеевски на „Магнитски“, твърди Асен Василев (ВИДЕО)

14 септември 2024, 13:30 часа • 7292 прочитания

Преди четири години клановете на мафията се скараха. Бойко Борисов даде Делян Пеевски на „Магнитски“. Това каза на брифинг пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"След това излязоха негови снимки с чаршаф и други атрибути. Това стана преди да ни има нас на политическата сцена, не сме ги вадили ние. Изведнъж се скараха с Черепа за хазарта. Тази мафиотска битка продължава и сега", обясни още той. 

ОЩЕ: Кирил Петков категоричен: Пеевски няма да има роля в управление, от което сме част

„Но хайде да не говорим за преди четири години, защото на хората не им пука какво е било. Това, за което им пука е какво ще направим днес за да е живота ни по-добър утре“, каза Василев.

ПП праща на ГЕРБ джентълменско писмо

"Вместо джентълменско споразумение, днес ще напишем на ГЕРБ дженстълменско писмо. В него ще кажем - има три закона, които разделят България от 10 млрд. лева. ако ГЕРБ ни отговорят, че няма как да се приемат тези три закона, защото примерно Борисов не иска да се разследват корупционни практики, нека всички да излезем пред българските граждани и да кажем - няма да получим 10 млрд. лева, защото г-н Борисов се страхува от антикорупционните закони", съобщи от своя страна Кирил Петков.

ОЩЕ: Борисов заговори за джентълменско споразумение преди изборите (ВИДЕО)

Василев обясни, че този парламент има още месец и половина работа и можем да прием тези три закона. "Моят апел към всички е, в това число хората в ГЕРБ - говорете с г-н Борисов да придвижим тези три закона и да върви държавата напред. Когато видим, че държавата върви напред, тогава можем да седнем да говорим дали може да се прави правителство. Но докато базисни неща не се случват в държавата, няма как да мръднем напред", категоричен бе бившият финансов министър.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес