Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борислав Сандов се надява да стигне един мандат за АМ "Струма"

11 януари 2022, 08:35 часа • 2985 прочитания

Районът на Кресненското дефиле на АМ „Струма“ никога няма да бъде магистрала, а скоростна отсечка. Местното население, което е в Кресна e за това магистралата да излезе от дефилето. Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов се надява в следващите дни да станат ясни всички неща, но ще се намери решението, за да се случи този проект, за да може хората да стигат безопасно до Кресна, Гърция и Сандански. Не се налага да се строят проходи, но има начин да се обособи трасето, уточни Сандов пред БНТ. 

Министърът се надява в рамките на правителството за един пълен мандат да бъдат оправени спорните отсечки в района на Кресненското дефиле. Борислав Сандов смята, че именно европейското финансиране трябва да бъде използвано за АМ „Струма“, докато националното да се ползва за други крещящи нужди.

По отношение с проблемната стена на язовир „Огоста“ край Монтана, Сандов заяви, че ако не се вземат спешни мерки, няколко години по-късно можем да станем свидетели на нещо много сериозно. Няма осигурено финансиране, но Сандов се надява, че правителството ще може да направи, така че да има осигури такова.

Борислав Сандов увери, че ще бъде гръб на всеки един служител в МОСВ, който си върши добре работата.

За скандалните разкрития в РИОСВ-Кърджали Сандов заяви, че това е нова информация за него, но е недопустимо представител на която и да е компания да се държи над закона. Има много натрупани проблеми от много редовни и служебни правителства. Секторът на околната среда и водите е един от най-неглижираните сектори и има много сериозни проблеми, натрупани през времето, посочи Сандов.

Той се надява още, че ще може да убеди Министерство на финансите, че трябва да се повишат малко заплатите в ресорното министерство на екоминистъра. 

Още: Борислав Сандов: Магистрала "Струма" ще бъде изведена от Кресненското дефиле

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес