Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов: ДПС никога не са ме подкрепяли, винаги съм се позиционирал първи (ВИДЕО)

08 септември 2024, 12:00 часа • 5048 прочитания

От това, което президентът каза, е прав в едно - всички трябва да се позиционират. Аз съм се позиционирал за първа политическа сила, който иска да се застава около първия, е добре дошъл. Отсега трябва да се позиционираме за планирането на правителство.

Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.

Още: И двете ДПС отказаха да изпълняват указанията на ЦИК

В сглобката работихме заедно с ДПС

„Не мога да отрека, че по време на „сглобката”, заедно с ДПС взехме най-трудните решения, когато всички се криеха – помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната, бюджета“, каза Борисов. Той добави, че когато се е сблъсквал с ДПС, президентът Румен Радев винаги ги е защитавал. Когато аз се сблъсквах с президента, те бяха с него. Тогава никой не излизаше да каже да се позиционираме, допълни Борисов. 

"Аз с ДПС не съм работил, помагали сме си, когато сме имали нужда. Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, за да можем да направим правителство. Ние, ако от сега започнем с „анти”, как ще направим правителство? В момента, това, което се е случило, е ново разделение. С кой ще направим правителство? „Продължаваме Промяната-Демократична България” казаха, че около „Възраждане” трябва санитарен кордон", подчерта Борисов.

Още: Борисов и Доган да излязат и да кажат за Пеевски: Зов за сваляне на депутатски имунитет от Иво Мирчев

 

 

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес