Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анна Заркова: Докарахме го дотам, че да се питаме не как, а къде ще живеят българите след години

10 ноември 2021, 14:17 часа
Реклама

„Няма връщане назад” – две песни с този рефрен звучат по радиото днес - на тази дата, която избрахме за Празник на нашата воля да тръгнем по пътя към демокрацията.

Няма връщане назад – това е толкова вярно сега, колкото и когато Б.Т.R. и Подуене блус бенд за пръв път го изпяха. И то ( да ме прощават любимите певци за тази интерпретация) три дни преди изборите звучи особено актуално", пише журналистката Анна Заркова във Фейсбук.

"Ясно е, нали, че на 14 ноември ние решаваме въпроса за политическото развитие на нацията – напред или назад? Решаваме: харесва ли ни корупционният режим на клептократите, които 12 г. ни управляват, или искаме да бъдем управлявани като в държавите, в които бягаме да се спасяваме?

НИЕ решаваме – това не е като да напълним площадите, за да приветстваме, както направихме 32 г. по-рано, свалянето на Живковия режим с партиен преврат. И не е като да седим по диваните, както напоследък правим, и да чакаме да ни каже някой по телевизора как ще живеем в идните 10, 20, 30 години.

Докарахме го дотам, че да се питаме не как, а къде ще живеят българите след 10, 20,30 години. И отговорът ще е тъжен, ако се уплашим по средата на пътя сега – от паническия вой на клептокрацията, че иде хаос - и се върнем в измамното спокойствие на корупционното блато. Отговорът ще е тъжен като майчин плач - че повечето българи няма да живеят в България."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес