Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Андрей Ковачев: РСМ няма желание за евроинтеграция и хвърля вината върху България

19 септември 2024, 21:42 часа • 485 прочитания

В Република Северна Македония нямат желание за европейска интеграция и търсят извинение защо това няма как да се случи. Така Андрей Ковачев, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, коментира в "Още от деня" по БНТ провокациите от РСМ към България от последните дни.

Още: Андрей Ковачев: Няма ляво, няма дясно, в РСМ при преследването на българските журналисти и политици

"Проличава едно желание на сегашното ръководство на Република Северна Македония да не продължи по пътя на европейската интеграция. Търсят си някакво извинение пред тяхната общественост защо това няма как да се случи и извинението е, разбира се, като бъде очернена България", коментира той. Ковачев е категоричен, че България с нищо не е дала повод за такива провокации: "Напротив, ние се държим изключително цивилизовано, европейски, искаме добросъседство".

Още: Андрей Ковачев от Страсбург: Договорът между България и РСМ не се изпълнява

България трябва да спазва европейския дух и да очаква от странните кандидатки да изпълняват поетите ангажименти, акцентира още Ковачев в отговор на въпроса трябва ли страната ни да втвърди политиката си по отношение на Северна Македония. "Ние няма какво друго да правим, освен да настояваме за тяхното изпълнение и да искаме и от нашите партньори, както и от САЩ, да повторят това многократно пред Скопие", каза евродепутатът.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес