Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анализатори: Президентът, гол до кръст, затапи цялата кампания

09 юни 2024, 21:50 часа

"Президентът, гол до кръст, затапи цялата предизборна кампания. Днес видяхме величието на партия "Величие", която е на път да влезе в парламента". Това заяви в изборното студио на bTV политическият анализатор Мирослав Севлиевски.

Реклама

Журналистът Йово Николов от своя страна каза, че има едни хора, които гласуват напук, защото са отчаяни и критикува "епистоларните форми", с които партиите общуват, визирайки постовете с позиции на формациите в социалните мрежи.

"Когато партиите стават все по-малки или се освободят някакви терени, защото в момента е освободен теренът за крайния вот, излиза една партия и просто казва: “Всички под ножа”. Този вот няма кой да го обере иначе. Така че голяма изненада няма", заяви политологът Татяна Буруджиева, по повод на набралата преднина партия "Величие".

Според бившия здравен министър Мирослав Ненков хората, които дори малко са помислили на кого да дадат вота си, са го дали на партия “Величие”.

Според Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч", докато в центъра се е водела битка кой е виновен за краха на "сглобката", по периферията са загрявали съвсем други нагласи, които се развиват основно в социалните мрежи и са крайно радикални. Изключително ниска беше избирателната активност, поясни Димитрова.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес