Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3000 българи са гласували в Чикаго

06 октомври 2014, 08:03 часа • 30450 прочитания

Близо 1500 наши сънародници гласуваха само в две от секциите в най-големия квартал на българската общност в Чикаго - Дес Плейнс. За Чикаго общият брой гласували е близо 3000.

Въпреки ниските температури в сутрешните часове имаше желаещи да подадат своя вот, съобщи БНР. "Още от 6 часа, от отварянето на комисията тук имаше българи, които гласуваха. Големият брой гласоподаватели надминаха очакванията на комисията и резултатите от предишните избори", коментира членът на комисията в Дес Плейнс Нина Петкова. В една от двете секции в Дес Плейнс по обед се наложи разпечатването на допълнителни декларации.

Както в Чикаго, така и в останалата част на Съединените щати е имало опашки пред секциите. Повече избиратели в сравнение с миналите избори е имало и Ню Йорк, където те надминаха 700, в Атланта 366, а в новоотркитата секция гласа си подадоха 77.

По Западното крайбрежие по секциите се забелязваха много млади хора, които скоро са напуснали България и искаха да покажат, че не им е безразлично за бъдещето на страната.

ДПС е получила 48,17% от гласовете на българите зад граница, ГЕРБ - 25,34%, а Реформаторския блок - 10,04%

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес