Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възстановиха движението на влакове между Карлово и Баня

02 юли 2014, 13:15 часа • 57477 прочитания

От 11:37 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Карлово и Баня. Това става ясно от информацията на БДЖ.

Днес, около 08:20 ч., товарен влак блъсна кола на железопътен прелез в района на спирка Дъбене. Автомобилът "Опел Вектра" е преминал нерегламентирано през прелеза, въпреки че е била редовно задействана автоматична прелезна сигнализация.

Междувременно стана ясно, че 69-годишен мъж е загиналият при катастрофата. Това съобщи за "Фокус" кметът на Дъбене Вълко Шойлеков.

Мъжът има къща в село Войнягово. Той е решил да пресича прелеза след моторист, който е преминал преди него. За това разказали работещите на газстанцията, която се намира близо до прелеза. Те са видели всичко, каза кметът Шойлеков.

Възрастният водач на автомобила дори е чакал близо 5 минути на прелеза, но после се е подлъгал и тръгнал след моториста, като най-вероятно не е видял идващия влак, който го е ударил точно на средата на прелеза.

До приключването на работата на следствените органи и разчистването на железния път Холдинг Български държавни железници ЕАД осигуряваше превоз с автобуси на пътниците от влаковете, които по разписание преминават през участъка между Карлово и Баня.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес