Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Куклен опроверга своя зам.-кмет заради твърдение в полза на ДПС

22 март 2021, 14:20 часа • 8323 прочитания

Предизборните страсти избухнаха с пълна сила в Куклен, но за съжаление с фалшиви новини и откровени неистини с цел обслужване на тясно партийни интереси от страна на ДПС. Това казват в официално съобщение от местната администрация.

Ето какво още казват от кметството в Куклен:озеленителна фирма София

"В профила си в една от социалните мрежи, председателят на общинската структура на ДПС в Куклен и заместник- кмет на община Куклен Гюлен Гоганов е публикувал видео от предизборно мероприятие. От кадрите става видно, че то се провежда на централния площад в общинския център и на него присъства и председателя на ПП ДПС Мустафа Карадайъ. Гоганов с патос съобщава откровени неистини и добавя най-голямата от тях, че средствата за ремонта на площада са дошли по линия на ПП ДПС.

Думите на Гоганов не кореспондират на истината, а с изказването си Гоганов меко казано въвежда в заблуждение освен ръководните кадри на ПП ДПС, но преди всичко жителите на Куклен. Това не само не е въпрос на чест, но и крайно некомпетентно от страна на заместник-кмет на общината (бел. ред. - Гоганов е зам.-кмет на Куклен).

Истината е съвсем друга. Три от най-големите проекта от ежегодната програма за партниране между Община Куклен и КЦМ АД бяха реализирани миналата година. Два от проектите зарадваха децата на община Куклен - открита класна стая и детската площадка в двора на средно училище "Отец Паисий" в Куклен, като инициативата за нея бе подета от родители, а съоръженията са осигурени с дарения, и оборудването на специализиран кабинет по природни науки в същото учебно заведение.

Третият проект е по програмата за сътрудничество с Комбината за цветни метали (КЦМ) и реконструкцията и ремонта на централната градска част в Куклен. Дарението от КЦМ включва изготвяне на технически проект и основен ремонт на съществуващи площадни и алейни настилки и изпълнение на строително-монтажни работи. Алеите, площада, осветлението и поливната система са финансирани изцяло със средства от програмата за сътрудничество на общината с КЦМ. Общината със собствени средства финансира сондажа и новото озеленяването".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес