Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Д-р Невен Енчев и фондация „Качество на живот” с благотворителна акция в Деня на доброто

18 февруари 2015, 16:10 часа • 12147 прочитания

Мениджърът на болниците „Медлайн” и „Централ Хоспитал”  и председател на фондация „Качество на живот“ д-р Невен Енчев подпомогна хората с увреждания с дарителска акция в Деня на доброто, който отбелязваме днес, на 17 февруари.  Той предостави на Съюза на инвалидите така необходимите помощни средства  – бастуни, патерици, проходилки, санитарни столове, инвалидни колички и канадки. Общата стойност на дарението е 15 000 лв. Хората искрено се зарадваха и благодариха на фондация „Качество на живот” и на д-р Енчев за благородния жест.

17 февруари е определен като Ден на спонтанните актове на доброта. Този празник се отбелязва, независимо от националност, етническа принадлежност или религиозни убеждения. Защото доброто не зависи от външните ни белези, а от вътрешните ни, от душевността, посочи д-р Енчев.

Това не е първата спомоществователска проява на фондация „Качество на живот“. Неправителствената организация активно работи в областта на благотворителността, инициирайки поредица от каузи. Д-р Невен Енчев бе сред главните дарители в кампанията „Топло сърце”, организирана в подкрепа на пострадалите от наводнението в Мизия през есента на 2014 г. Тя бе продължена в Пловдив с акции безплатни прегледи в болниците, които д-р Енчев ръководи, както и за жителите на различни селища край Пловдив. Неизменна част в работата на фондацията са безплатните обяди, които се осигуряват на нуждаещи всеки петък пред болница „Медлайн”.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес