Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тезата на БСП за Батак: Кметът ни напусна преди 2 години, не сме отговорни

03 ноември 2017, 09:06 часа • 2963 прочитания

Кметът на Батак Петър Паунов е напуснал БСП веднага след местните избори през 2015 година, затова БСП няма как да му наложи каквото и да е наказание. Няма как БСП да носи отговорност за действията му. Това заяви червеният депутат Александър Симов пред Нова телевизия.

На въпрос трябва ли БСП да се извини за подкрепата си за Паунов, Симов отвърна: "А ГЕРБ извини ли се за Делян Добрев?". В такива случаи партията дължи повече от извинение – БСП трябва да предложи една по-различна визия за развитие на Батак, след като някой си е повярвал толкова и е напуснал партията, посочи Симов.

Не сме прокуратура, не сме съд – няма как да издаваме присъда преди компетентните органи, заяви бившият журналист по казусите "Манол Генов" и "Георги Стоилов". Генов е обвинен за купуване на гласове, а братът на Стоилов – Илия, беше арестуван заради рекет. Когато прокуратурата повдигне обвинение, трябва да скочим и да играем сатанински танц върху костите на обвиняемия, попита Симов, без да поддържа същата теза за сваления от ГЕРБ депутат Живко Мартинов-Суджука.

Припомняме, че кметът на Батак Петър Паунов, който кара четвърти пореден мандат, се замеси в скандал заради дадени обществени поръчки – например за ремонт на канализация и тротоари, на фирма, ръководена от сина му. Фирмата е "Престиж-Паунов" ЕООД и е регистрирана на името на жената на Паунов – Васка.

През 2006 г. фирмата е договорила с Община Батак и е извършила изграждане на канализация и тротоари на две улици в градчето, направила е козирка на входа на сградата на кметството, изградила е подпорна стена при училище "Отец Пайсий", ремонтирала е ул. "Стефан Караджа", издигнала е подпорна стена на Стара река, укрепила е свлачище на гробищния парк в с. Фотиново. В периода 2012 – 2016 година "Престиж-Паунов" ЕООД печели две поръчки от две държавни горски стопанства - "Батак" и "Беглика". Първата, възложена от "Беглика", е за 204 490 лева, а втората – с "Батак", е за 37 439 лева.

На Петър Паунов вече беше повдигнато обвинение от прокуратурата - заради имотна измама.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес