Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Пазарджик прие дофинансирането на храна от детска млечна кухя

27 септември 2024, 17:15 часа • 243 прочитания

Наредбата, която ще осигури дофинансиране на храна от детска млечна кухня за 1800 деца от 10-месечна до 3-годишна възраст, мина успешно гласуване в Общински съвет! 28 общински съветника гласуваха за тази така важна мярка за подпомагане на семействата и им благодаря за това. С това се похвали кметът на Пазарджик Петър Куленски във Фейсбук. 

Така с приемането на общинския бюджет за 2025-та година ще дофинансираме до 3,50 лв. на храноден за дете, като родителите ще поемат между 2,50 и 2,70 лв. за дневен порцион на дете, а не както беше досега с няколко пъти по-високи цени, често надвишаващи 6-7 лева- едни от най-високите в страната. За сравнение чрез това социално подпомагане децата в Пловдив и София се хранят пълноценно за между 2 и 2.50 лв крайна цена на ден за родителите.

🫂Тази мярка ще има сериозен ефект върху младите семейства в нашата община и тяхната увереност. Очакваме да се възползват до 1800 деца ежедневно. Целта е да се предостави трайна подкрепа за младите семейства и да се осигури здравословна и разнообразна храна на достъпна цена. Подкрепата ще бъде постоянна, не еднократна, и ще осигури повече комфорт за младите хора в града.

Считам, че подкрепата за всеки, абсолютно всеки родител в този град, трябва да бъде солидарна и приобщаваща. Пазарджик все повече ще става град, който създава нови и все по-добри условия именно за децата и за техните родители. Заедно с всички други политики, практики, инициативи и дейности, които предприемаме на всяко равнище в Общината, можем да постигнем това. Ще продължим да разработваме стратегически мерки с дългосрочна визия, която да продължава да работи за жителите постоянно. За всички.

Още: Мажоретен състав от Пазарджик стана световен шампион

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес