Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Tinariwen в София: Триумф на пустинния блус (СНИМКИ)

12 септември 2024, 12:03 часа • 779 прочитания

Tinariwen, най-известната туарегска група в света, призната за доайен на така наречения "пустинен блус", изнесе първия си концерт у нас в изпълнената до краен предел зала 3 на НДК. Събитието на 11 септември вечерта бе по покана на Fest Team.

Как премина концертът

Фотограф: Licata.bg/ Ivanichka Kyuchukova

Близо час и половина продължи музикалната разходка из репертоара на формацията, създадена в северната част на Мали. Звучаха близо 20 песни в типичния за Tinariwen стил, от които четири биса и едно рап парче – "Arawan", ремикс на родената в Катар диджейка Дийна Абделвахед. Гостуването у нас бе част от лятното европейско турне, в подкрепа на миналогодишния албум на групата – "Amatssou", записван в личното студио на Джак Уайт, и продуциран от Даниел Лануа, съобщава БТА.

Още: Легендите RICCHI E POVERI с концерт в София на 30 ноември

Kottarashky & The Preachers подгря публиката преди излизането на хедлайнерите така. както Никола Груев умее най-добре. Само преди дни той бе специален гост в Студио Actualno и разказа не само за вълнението си относно гостуването му на концерта на Tinariwen, но и за това какво го вдъхновява да продължава да твори в посоката, която си е избрал. Гледайте интервюто с Kottarashky ТУК.

А още много впечатляващи кадри и разказ за събитието в Зала 3 на НДК можете да откриете при нашите приятели от Licata.bg.

Още: Британците Temples идват за концерт в София през ноември

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес