Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остават само два дни до концерта на Quantic

19 май 2014, 16:10 часа • 35620 прочитания

Само два дни ни делят от гостуването на популярния британски продуцент и диджей QUANTIC, който пристига заедно с бандата си. Датата е 21 май, а мястото - клуб TERMINAL 1. Събитиетo, част от музикалната платформата на Ballantine’s - My Beat,  e една от спирките от световното турне за представянето на новия албум на артиста MAGNETICA”.

Пригответе се за едно наистина много енергично шоу. Ще представим както нови, така и по-стари емблематични парчета от албумите ми досега. Съветвам всички да си приготвят обувките за танци, защото сме ви подготвили динамичен и много позитивно зареден сет лист.“, споделя WILL HOLLAND дни преди участието си в София.

Парчетата от Magnetica, които ще чуем на 21 май, олицетворяват творчеството на Will “Quantic” Holland, който се завръща към корените си и преоткрива електронното звучене с умело вплетени фолк, реге, соул, фънк и дъб елементи. Петнадесетият поред студиен албум на британския колорит демонстрира перфектното съчетаване на културното многообразие и влияния на Бразилия, Ямайка, Етиопия, Ангола, които пропиват всеки трак. В проекта взимат участие Pongolove oт Buraka Som Sistema с емблематичното за албума парче “Duvidó”, етиопецът Dereb the Ambasador с “Arada” и неповторимата Alice Russell с “You will return”, както и вокалистите Lara Renno (Бразилия), Nidia Gongora (Колумбия) и Thalma De Freitas (Бразилия).

Преди да видим QUANTIC LIVE BAND, на сцената на клуб ТERMINAL 1 ще чуем и българското участие в лицето на DJ OTO, който ще подгрее шоуто със селекция от реге, дъб, латинo, афро и фънк.

Билетите до деня на събитието, включително, са на цена от 25 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Еventim. Цената на билетите на входа на клуба ще бъде 30 лв.

За QUANTIC:

Творческият процес при QUANTIC се отключва с многократно и многопластово моделиране на звука, който винаги е пропит от средата и мястото, на което твори. Експериментаторският дух е водеща сила при появата на първия му албум, който пише в студиото в дома си, използвайки бийт семплинг основа, вдъхновена изцяло от музиката на 70-те, която Holland умело комбинира със звука на модерни инструменти. Следва албум, с който артиста прави препратка към влиянието на американския ритъм & блус. Той е наситен с дръм и хип-хоп мотиви, семплирани с фънк и соул елементи.  

През 2005-а прави рязък завой и се пуска по латино вълната, която допълва звученето на стила-QUANTIC с кумбия, соул и салса, a малко по-късно и с афро-колумбийски и реге елементи. В този период се появяват и излкючително успешните колаборации на Holland с продуцента NICODEMUS и покоряващия глас на американската соул певица SPANDKY WILSON. Разбира се, едни от най-емблематичните и хитови проекти на QUANTIC са тези с Mr. Scruff (NINJA TUNE) и британската соул певица Alice Russell.

Всичко това оформя пъстрата творческа личност, която се крие зад псевдонима QUANTIC. Китарист, акордеонист, студио инженер, музикален селектор, режисьор и автор на редица ремикси – енигматичният и безкрайно талантлив Will Holland ще покори и българската публика с притегателната сила на музикалния заряд, който носи не само той, но и всички артисти пристигащи за специално участие на 21 май в клуб TERMINAL 1.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес