Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Aerosmith сложи край на турнетата си заради травмата на Стивън Тайлър

03 август 2024, 13:09 часа • 2097 прочитания

Дойде краят на една ера за емблематичната рок група Aerosmith, създала хитове като "Dream On", "Love in an Elevator" и "Janie's Got a Gun".

В съобщение в официалния си профил в Instagram, както и в профилите си в социалните мрежи X от петък, 2 август, група Aerosmith информира феновете и последователите си, че взема "сърцераздирателното и трудно, но необходимо решение - като група от братя - да прекрати турнетата".

В изявлението се обяснява, че фронтменът Стивън Тайлър, чийто "глас е музикален инструмент като никой друг", все още се справя с последиците от травмата на гласните струни, която получи миналата година. "Той прекара месеци наред в неуморна работа, за да върне гласа си там, където беше преди травмата. Видяхме, че се бори, въпреки че има до себе си най-добрия медицински екип", се казва в изявлението от петък. "За съжаление е ясно, че пълното възстановяване от гласовата му травма не е възможно".

It was 1970 when a spark of inspiration became Aerosmith. Thanks to you, our Blue Army, that spark caught flame and has...

Posted by Aerosmith on Friday 2 August 2024

Още: Garbage отмениха всички концерти за 2024 г., налага се операция за Шърли Менсън

Заболяването на Стивън Тайлър

Снимка: Getty Images

В края на септември миналата година групата сподели, че Тайлър, който сега е на 76 години, е "счупил ларинкса си", което накара групата да отложи останалите дати до края на годината за прощалното си турне "Peace Out", което първоначално беше обявено за май 2023 г.

През април тази година те пренасрочиха дати на турнето, което трябваше да започне в средата на септември и да продължи до края на февруари 2025 г.

Aerosmith, начело с Тайлър, първоначално се сформира през 1970 г. с членове Джо Пери, Рей Табано, Том Хамилтън и Джоуи Крамър, като скоро Брад Уитфорд заменя Табано. Групата е носител на четири награди "Грами", а през 2001 г. е въведена в Залата на славата на рокендрола, припомня БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес