Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради финансов колапс на федерацията: Щангистите са без заплати! Няма пари за нищо

11 септември 2024, 12:35 часа • 1424 прочитания

Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) е изпаднала във финансов колапс! Организацията е натрупала 683 500 лв. задължения, които не позволяват да се сключи договор с Министерството на младежта и спорта (ММС). Така родните щангисти - Карлос Насар, Божидар Андреев и всички останали, не могат да получават заплата.

Кризата в българските щанги се задълбочава

Проверката е извършена от колегите от bTV. Според информацията нито лев не е погасен откакто Антон Коджабашев застана начело на централата, въпреки обещанията му, че ще изплати дълговете, натрупани от предишните двама президенти - Ариф Маджид и Неделчо Колев.

ОЩЕ: Размисли: Божидар Андреев се завръща! Ще вдига на Световното в Бахрейн

Карлос Насар

Пари за заплата няма, за лагери - също

Липсата на договор между БФВТ и ММС оставя олимпийските медалисти Насар и Андреев без заплата от 8 месеца. Според bTV ако до края на декември не бъде уреден казусът между федерацията и ведомството, месечните възнаграждения на щангистите няма да бъдат изплатени изобщо, защото ще се влезе в новата година.

Разбивка на дълговете

Най-големи са задълженията, свързани с организацията на Европейското първенство в София този февруари - 273 500 лв. Освен това на НАП се дължат 120 000 лв, налице са и нецелево изразходвани средства за 2023 г., както и дългове за хотелско настаняване и към Национална спортна база.

Към този момент сметката на федерацията е запорирана, съответно няма пари за нищо, включително и за подготвителни лагери за Световното първенство през декември в Бахрейн.

ОЩЕ: Карлос Насар сменя категорията: Всяка една бъдеща титла ще е велика, България го заслужава

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес