Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юлияна Янева след загубата в Париж 2024: Това не е моята категория

10 август 2024, 17:25 часа • 1040 прочитания

Юлияна Янева даде своето мнение след загубата си от Милайми Марин Потриле на осминафиналите на турнира по борба в категория до 76 килограма на Игрите в Париж. Българката призна за допусната грешка и отчете, че това не е нейната категория. Тя няма да играе репешажи и приключи участието си във френската столица, тъй като победилата я кубинка допусна поражение на четвъртфиналите.

Юлияна Янева: Допуснах една малка, но също и толкова голяма грешка

"Допуснах една малка, минимална на пръв поглед грешка, но също и толкова голяма. На косъм шест точки. След това избутването, но то не беше проблемът. Шестте точки бяха решаващи в тази среща. Това беше повратният момент. А моята съперничка е доста по-едра от мен, тъй като аз съм много под категорията за съжаление. Това не е моята категория, но така се случиха нещата. Съумях да спечеля квота на 76 килограма, но аз реално съм 68. Просто не съумях да си проведа правилно срещата", коментира Янева след загубата на осминафиналите в Париж 2024.

Юлияна Янева

Българката приключи в Париж

"Винаги има напрежение. Това е нормално. Би било странно, ако няма напрежение на такива големи формати. Но не беше в някакви страшни количества, съвсем нормално. Просто една грешка ми костваше срещата. Кубинката принципно има реални шансове да продължи напред и евентуално да ме изтегли на репешаж", каза Янева преди обаче Милайми Марин Потриле да загуби с 3:4 точки на четвъртфиналите от американката Кенеди Алексис Блейдс.

ОЩЕ: Въпреки фамозно завръщане: Лошо начало остави българския ансамбъл на 4-то място в Париж

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес