Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорката на ансамбъла: Няма голям фаворит, движим се крачка по крачка

09 август 2024, 15:54 часа • 878 прочитания

Старши треньорът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова бе изключително доволна, че родните грации се класираха за финала в многобоя на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, София Иванова, Магдалина Миневска, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева заеха първо място в квалификациите и по този начин утре ще се борят за медалите.

Димитрова сподели, че във финала на многобоя при ансамблите няма голям фаворит. Тя бе категорична, че българските грации са изиграли много умно квалификациите. Димитрова също така допълни, че за момента тимът ни се „движи крачка по крачка“.

„Играха много умно“

Весела Димитрова

„Който се класира утре на финала, ще даде всичко от себе си, така че няма някой голям фаворит. Утре каквото покажат момичетата и Господ каже. Виждате какви състезания са получават на олимпийски игри не само в художествената гимнастика, но във всички спортове, така че не искам да говоря нищо. Нека да ги оставим на спокойствие“.

Играха много умно като за влизане във финал. Не мога да кажа, че са лоши изпълненията, но наистина ги поздравявам, че играха много умно, точно какво трябва да се играе, за да се пребориш за финал. Всичко е наред засега, движим се крачка по крачка“, заяви Димитрова.

ОЩЕ: От Токио с поглед към Париж: Златният триумф на българския ансамбъл на олимпийската сцена.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес