Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тихомир Иванов: Георги Помашки е майстор, вдигна ме от 2.17 почти до 2.31 метра за месец

10 август 2024, 22:23 часа • 9165 прочитания

Тихомир Иванов даде своето мнение, след като завърши на осмо място на скок височина на олимпийския лекоатлетически турнир в Париж 2024. Българинът акцентира върху ролята на своя треньор - Георги Помашки, който за един месец значително е помогнал за подобряването на резултатите на състезателя.

Тихомир Иванов за Георги Помашки: Майстор, много ме вдигна

"Доволен съм, наистина - казвам го от сърце. Осмото място е достатъчно за мен. Знам, че мога повече, но съм доволен. Дойдох 32-и тук, можеше да не се класирам въобще на Олимпиадата. Бях пълния аутсайдер. Но се класирах за финал и си направих лично за сезона. Не мога да кажа, че не съм имал късмет", заяви Иванов след осмото място на Игрите в Париж 2024.

Тихомир Иванов

"Георги Помашки е майстор - буквално. За един месец ме вдигна от 2.17 почти до 2.31. Помашки е много доволен. Успях да говоря с него. Казах му: Благодаря ти“, а той ми отговори: „Не, аз ти благодаря“. Наистина рискувах всичко, играх на рулетка с това да си сменя треньора и да загърбя целия си живот в България. По различен начин се работи с него и се радвам, че направих тази стъпка да си дам възможност да работя с такъв човек. Занапред работата ни продължава. Не знам неговите лични планове. Ако не се пенсионира, предполагам, че продължаваме заедно", допълни той.

Тихомир е доволен от осмото място

"Супер доволен съм. Само в първия опит имах малко напрежение, то се видя, но след това се отпуснах. По принцип винаги така се получава при ме. Успях да се изненадам. Не знам какво следва оттук нататък. Надявам се да имам възможност да се изявя на още някой турнир през годината", допълни той. Припомняме, че Помашки е треньор и на Милтиадис Тентоглу, който стана олимпийски шампион във френската столица (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес