Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотен успех: Бронз за Марк Христов на турнир от Големия шлем (СНИМКА)

17 февруари 2023, 18:31 часа
Реклама

Джудист №1 на България за 2022 година Марк Христов завоюва бронз на надпреварата в Тел Авив (Израел), която е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024. Това е първи медал за състезателя ни от турнир за Големия шлем.

В малкия финал при 73-килограмовите европейският шампион до 23 години, се наложи над кубинеца Магдиел Естрада - първенец от Панамериканските игри, с "ипон" в продължението. Българинът си спечели правото да спори за бронза чрез репешажите.

Марк Христов

На старта Христов надви Михейли Бахбашвили, а след това надделя и над поляка Ксавери Морка. На четвъртфиналите загуби след оспорвана среща със златна точка в продължението от третия на Олимпиадата в Токио и №1 в света от 2022-ра Цогбаатар Ценг (Монголия). В репешажите младият ни талант записа нов успех - срещу испанеца Джовани Еспосито - ипон, за да достигне до битката за третото място.

Утре на татамито излизат последните двама български джудисти. В категория до 90 кг Ивайло Иванов ще има за съперник представителя на домакините Гюи Гуревич, а Борис Георгиев (до 100 кг) ще спори с Михал Йеджейевски (Полша). 

Марк Христов

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес