Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След среброто в Рио: Мирела Демирева отива в Париж за още един олимпийски медал

20 юли 2024, 07:30 часа • 2626 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

Сребърната олимпийска медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева се устремява към нов медал на Олимпийските игри в Париж. Най-добрата ни състезателка във високия скок отива във френската столица не само за медал, но и с надеждата да скочи над заветните 2 метра.

Мирела Демирева иска олимпийски медал и скок над 2 метра

Личният резултат на Мирела Демирева е точно 200 сантиметра - или на 10 сантиметра от новия световен рекорд на украинката Ярослава Магучих, която преди дни подобри върховото постижение на Стефка Костадинова

Мирела Демирева

Ще повтори ли Мирела скоковете от 2018-а?

Най-добрият резултат на Мирела дойде през 2018-а - и то на два пъти: първо на Диамантената лига в Стокхолм, а след това и на Европейското първенство в Берлин, като и в двете състезания завърши на второ място след Мария Ласицкене. Също така на Диамантената лига в Рабат Мирела победи Ласицкене и прекъсна серията ѝ от 45 поредни победи.

След среброто в Рио, което бе спечелено със скок от 197 сантиметра, Мирела претърпя разочарование на Олимпиадата в Токио. Там тя остана на 12-о място със 193 сантиметра - далеч от нейната цел. През тази година Мирела на три пъти скочи 193 сантиметра, но вярва, че в Париж ще мине двата метра.

Мирела Демирева

Мирела Демирева се цели в медал на Олимпиадата в Париж

"Целите ми, разбира се, са медал. Искам този скок над 2 м. Вярвам, че може да се случи, много съм работила – разбира се, като много други хора. Затова отивам на Олимпиада", заяви Мирела Демирева на пресконференция по случай "100 години българска атлетика".

"За Рио не си позволявам много да се връщам, тъй като все още работя, имам задачи, имам цели, не искам да се отпускам и да лягам на стари успехи. Не ми е трудно да се мотивирам, тъй като много обичам това, което правя", каза още Мирела.

Освен четвъртото място на Европейското в Рим, Мирела Демирева зае престижно класиране и на Диамантената лига в Стокхолм. Освен това тя успя да спечели сребърен медал от Балканиадата по лека атлетика в Измир. Тези резултати вдъхват кураж на Мирела, че може да се намеси и в битката за нов олимпийски медал в Париж.

Автор: Стефан Йорданов

ОЩЕ: Наръчник за Олимпийските игри - всичко, което трябва да знаете

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес