Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След отпадането в Париж: Мирела Демирева обмисля край на спортната си кариера

02 август 2024, 14:02 часа • 1565 прочитания

Непосредствено след отпадането си от Олимпйските игри в Париж Мирела Демирева заговори за отказване от спорта. Българката не успя да преминне квалификациите на висок скок, на който преди 8 години спечели сребърен медал на Игрите в Рио.

Мирела Демирева с последен олимпийски скок и поглед към ново начало

34-годишната атлетка записа трето олимпийско участие в кариерата си, но беше категорична, че не мисли за четвърто. На въпроса на репортерите от БТА дали мисли за отказване, тя отговори положително: "Ами да, вече искам да намеря ново поприще. Време ми е за семейство. Три Олимпиади това е за богоизбрани. Мога да кажа, че съм имала много късмет в кариерата си. Гордея със със себе си. Имам и медал."

Мирела Демирева

Мирела Демирева не успя да преодолее летвата на 192 сантиметра и остана на 19-тото място, далеч от класиране за финал. Веднага след това тя коментира представянето си: "Днес участието ми не беше много вдъхновяващо, но се надявам, че когато погледна назад към кариерата си, ще мога да ходя с високо вдигната глава. Знам как стигнах дотук. Усещането да скачаш на Олимпийски игри не може да се сравни с нищо друго."

Мирела Демирева: Играх честно и се борих до края

Демирева не скри съжалението си, че не е успяла да се справи по-добре днес и да постигне целта си за втори олимпийски медал: "За съжаление не винаги успявам. За жалост това се случи тук. Тежко ми е, разбира се. Имах други желания, други копнежи. Играх честно, борих се до края. Благодаря на всички, които ми стискаха палци днес. За мен наистина беше удоволствие да скачам тук. Искам да пожелая успех на всички, които тепърва ще участват. Да завоюваме медали. В атлетиката имаме много млади деца, стискам им палци."

Още тази вечер ще видим следващата българска представителка в леката атлетика. В 19:15 часа българско време Габриела Петрова ще започне третото си олимпийско участие в квалификациите на троен скок.

ОЩЕ: От маратон на спринт: Необичайното предизвикателство на Шарън Фирисуа в Париж

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес