Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седемкратният ни шампион в автомобилния спорт Иван Влъчков с предизвикателство към опонентите си на пистата

25 септември 2024, 15:40 часа • 255 прочитания

Седемкратният шампион на България в автомобилния спорт, Иван Влъчков, който е принуден да се състезава под македонски фланг заради казус с издаването на български лиценз, се обръща с предизвикателство към председателя на Автомобилната федерация на България (АФБ) Калоян Станчев. 

За Actualno.com от екипа на Влъчков съобщиха, че състезателят е бил поканен на дебат от представителя на Федерацията, създадена преди няколко години. 

 

"Аз обаче имам по-добра идея. Предизвиквам този господин и го каня на пистата в град Серес. 10 обиколки при равни условия. Всеки с колата си и екипа си. Ако ме победи, съм готов да дебатирам с него, колкото и по която телевизия той пожелае. Нека да видим кой колко разбира от този спорт, защото, ако въпросният не може да ме победи, не зная с какво право се изказва по моя адрес и говори от името на нас българските автомобилни състезатели", пише от своя страна в отвореното си писмо Иван Влъчков, което е публикувано и в неговия Facebook профил. Той също така недоумява още "как е възможно в България хора, които никога не са сядали в състезателен автомобил и не са стъпвали на истинска писта, да диктуват правилата на спорта?"

 

Може ли да те помоля да пуснеш една новина за Иван: Предизвикателство към всички, които говорят зад гърба ми
В последно време много хора решиха да се упражняват, като коментират моята личност и кариера. Техните приказки се въртят около това колко лош пилот съм, как не притежавам нужните умения и как всичко, което съм постигнал, се дължи единствено на хората, които са ме подкрепяли през годините. Вече стигнаха дори до там да се обръщат към спонсорите ми с цел да ги разубедят да продължат да ме подкрепят. Обсъждат се и правописът ми, както и способността ми да говоря и пиша правилно. Изглежда, че тези хора знаят повече за мен, отколкото аз самият.
Искам да е ясно едно – аз обичам автомобилния спорт повече от всичко друго. Изключително отдаден съм на кариерата си като професионален автомобилен състезател. Не го правя заради някакво признание или слава, а защото това е моята страст и призвание.
Но има нещо, което ме кара да се замислям: как е възможно в България хора, които никога не са сядали в състезателен автомобил и не са стъпвали на истинска писта, да диктуват правилата на спорта? Недоумявам как такива хора могат да претендират, че разбират от автомобилен спорт и да вземат решения, които засягат нас, спортистите. Как някой, който никога не е бил в нашата ситуация, може да знае кое е добро за нас и кое не?
Наскоро разбрах, че съм бил поканен на "дебат" от представител на федерацията, която беше създадена преди 5-6 години. Аз, обаче, имам по-добра идея. Предизвиквам този господин и го каня на пистата в Серес. 10 обиколки при равни условия. Всеки с колата си и екипа си. Ако ме победи, съм готов да дебатирам с него, колкото и по която телевизия той пожелае.
Нека да видим кой колко разбира от този спорт, защото ако въпросният не може да ме победи не зная с какво право се изказва по моя адрес и говори от името на нас българските автомобилни състезатели?

Припомняме, че в средата на август първо пред Actualno.com Иван Влъчков разказа защо му е отнет лицензът да се състезава под български флаг. Припомнете си участието му в предаването "Студио Actualno" тук.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес