Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ружди Ружди на родна земя: Радвам се, че чух химна на България в най-важното състезание (ВИДЕО)

03 септември 2024, 15:33 часа • 672 прочитания

Двукратният олимпийски шампион Ружди Ружди се завърна на родна земя! Златният медалист на гюле (F55) от Параолимпийските игри в Париж благодари на треньора си Радостин Тодоров, от когото е научил всичко за спорта. Ружди разказа за трудностите, през които е преминал по пътя към успеха, и не скри радостта от това, че е чул химна на България в най-важното състезание.

Ружди Ружди: Този медал тежи повече от другите

“Този медал тежи повече от другите, защото минаха много години и все по-трудно става да се спечелят медали, особено златен. Много е трудно да седиш на едно ниво толкова много години, с толкова много контузии. Щастлив съм, радвам се, че успях да стъпя на върха. Радвам се, че чух химна на България в най-важното състезание. Бях подготвен много, исках да спечеля, но ме беше страх да кажа, че отивам за медал, защото всичко се случва - съдии, фалове. Не исках да си удрям една спирачка предварително. Отидох, борех се до последно и успях", заяви Ружди след завоюваната титла в Париж.

Ружди Ружди

Изпълненото обещание от треньора на Ружди

"Това трябва да се изживее. Все едно за първи път спечелих златен медал, развълнувах се. Имах подкрепа от приятели, роднини, родители. Искам да благодаря и на треньора си, защото без него нямаше да успея. Той ме научи на абсолютно всичко, каза ми, че трябва да го слушам и ще ме направи световен шампион и световен рекордьор. Така и стана!", призна той.

Параатлетът преминал през животоспасяваща операция

"Много проблеми имах. През 2019 г. на Световното бях с много голяма рана и близо 38 градуса температура. Успях да спечеля на косъм златния медал и като се прибрах трябваше веднага да ми се направи животоспасяваща операция, защото кръвта ми е започнала да се трови", разказа параатлетът.

Ружди Ружди

Шампионът от Глоджево: Искам да продължавам, докато имам сили

"Предстоят други състезания. Искам да продължавам, докато имам сили. Винаги има мечти за сбъдване и затова аз ги гоня и лека-полека се сбъдват. Най-важно е другите да не се отказват, да се борят и да слушат треньорите си. Ако не бях с увреждания, сигурно нямаше да бъда спортист. Сигурно нямаше да се случи това нещо. След катастрофата в Павел Баня се видяхме с Даниела Тодорова и започнах да се занимавам. А и попаднах на добър треньор, който ме научи. Имах желание и талант”, завърши Ружди при завръщането в София.

ОЩЕ: След златото на Ружди: Две четвърти места за България на Параолимпийските игри в Париж (СНИМКИ)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес