Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Париж 2024: Програма на българите на Олимпийските игри днес - 6 август

06 август 2024, 05:00 часа • 8795 прочитания

11-ият ден от Олимпийските игри в Париж - 6 август, предлага състезания с участието на трима българи. Това са състезателката в скока на дължина Пламена Миткова и борците Айк Мнацаканян и Кирил Милов. Първият излиза за първата си схватка в Париж, докато вторият бе изтеглен чрез репешаж.

Пламена Миткова дебютира на Олимпийските игри

Пламена Миткова ще се опита да осигури първи финал за България в леката атлетика. Квалификациите в дългия скок започват в 12:14 часа българско време. Припомняме, че на Европейското първенство в Рим Пламена завърши на седмо място, а малко по-късно спечели сребро в дебюта си в Диамантената лига.

Пламена Миткова

Айк Мнацаканян и Кирил Милов атакуват медалите в борбата

Айк Мнацаканян ще опита да стигне възможно по-далеч в категория до 77 кг, въпреки че още първият му опонент е изключително тежък. 1/8-финалите в категорията започват в 12:30 часа българско време, а срещата на българина се очаква да започне в 13:10 часа. При успех по-късно през деня той ще се бори на 1/4-финал и евентуално полуфинал.

Кирил Милов загуби първата си среща в Париж, но бе изтеглен посредством репешаж, след като неговият съперник стигна до финала. Сега Милов ще се изправи срещу египтянина Абделлатиф Мохамед в репешажите, за да има възможността да се бори за бронзовия медал. Баражите за бронзовото отличие започват в 12:00 часа, а битката на Милов е насрочена за 12:07 часа.

Програма на българското участие във вторник, 6 август:

  • 12:07 часа: Кирил Милов (130 кг), Борба класически стил, репешаж
  • 12:14 часа: Пламена Миткова, Лека атлетика, скок дължина, квалификация
  • 13:10 часа: Айк Мнацаканян (77 кг), Борба класически стил, 1/8-финал

ОЩЕ: Пълна програма на българското участие на Олимпийските игри в Париж

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес