Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отличен старт за българския ансамбъл в Париж! Ще се бори за олимпийските медали

09 август 2024, 13:28 часа • 3216 прочитания

Българският ансамбъл по художествена гимнастика започна отлично участието си на Олимпийските игри в Париж с квалификациите в многобоя. Отборът в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха много чисто първата си композиция с пет обръча и получиха оценка от 37.700 точки. При второто си излизане в смесеното съчетание с ленти и топки българските грации постигнаха 32.700. Така след края на двете ротации България зае първата позиция - и не я изпусна до самия край на квалификациите.

Българският ансамбъл - на финал в Париж

Според правилата на надпреварата първите 8 ансамбъла се класират за финала утре, 10 август. И двата резултата на ансамбъла ни са напълно достаъчни за това, като на пет обръча само Италия получи по-висока оценка - 38.200 точки. На олимпийските игри се раздава само един комплект медали при ансамблите – на многобой.

Ансамбъл по художествена гимнастика

Вчера двете ни представителки в индивидуалното излязоха на голямата сцена в Париж. За съжаление на страната ни една от големите фаворитки за злато Стилияна Николова не успя да се класира за финала в индивидуалния многобой. По-късно днес, от 15:30 часа, на финала ще видим другата българка - Боряна Калейн.

Иначе финалът на ансамбъла по художествена гимнастика ще се състои в събота, 9 август, от 15:00 часа. В надпреварата участват 8-те най-добри отбора от квалификациите.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес