Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олимпийският шампион от Токио 2020 със здравословни проблеми преди старта му на Париж 2024

05 август 2024, 10:25 часа • 590 прочитания

Олимпийският шампион от Токио 2020 Джанмарко Тамбери може да няма възможност да защитити титлата си. Италианецът, който преди 3 години подели 1-вото място в скока на височина, е изправен пред пореден кошмар в своята забележителна кариера. Доскоро той не се състезаваше поради контузия, а днес, няколко дни предди старта в му на Игрите в Париж, отново е със здравословен проблем. Европейският шампион от Рим от преди 2 месеца е с температура и вероятно става въпрос за камъни в бъбреците.

"Не знам как ще стигна до там, но ще бъда!"

Тамбери публикува своя снимка в болнично легло в Instagram и написа:

"Невероятно... това не може да е истина. Вчера, 2 часа след като написах "Заслужавам го" в социалните медии, почувствах пронизваща болка в хълбока си. Спешно отделение, компютърна томография, ултразвук, кръвен тест... вероятно камъни в бъбреците. И сега се намирам, три дни преди събитието, за което пожертвах всичко, лежащ в леглото, безпомощен, с температура 38,8."

32-годишният атлет сподели, че е бил посъветван от лекарите да не пътува до Париж до понеделник преди квалификациите, като финалът в дисциплината е в събота.

"Всичко, което мога да направя, е да чакам и да се моля. Само едно нещо е сигурно, не знам как ще стигна до там, но ще бъда там в сектора и ще дам душата си до последния скок, каквото и да е моето състояние", написа още той.

Преди 3 години той подели златото от Токио 2020 с Мутаз Еса Баршим от Катар, след като двамата бяха с равен резултат и решиха да не участват в бараж за злато.

На сектора за висок скок при мъжете ще участва и най-добрият българин над летвата Тихомир Иванов.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес