Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олимпийският отбор на България за Париж 2024: Всички 46 български спортисти на Олимпийските игри

25 юли 2024, 06:00 часа • 7054 прочитания

Време е за най-големия спортен форум на планетата - Олимпийските игри! Тази година Игрите се провеждат в Париж, а България ще бъде представена от общо 46 спортисти в 16 спорта. В състава на българската олимпийска делегация влизат и 40 треньори, 8 водачи на отбори и председатели на федерации, 13 медицински лица, както и 4 лица от ръководството и 5 лица от оперативното управление.

Олимпийският отбор на България за Игрите в Париж

Официалното откриване на Олимпийските игри в Париж е на 26 юли, а на 27 юли са и първите състезания с българско участие. Пълна програма на българското участие в Париж 2024 - по дати и по часове - може да разгледате в линка. Отделно в Actualno.com всеки ден ще публикуваме дневна програма, която да ви ориентира за участието на българските спортисти на Игрите.

Амбициите на България за Олимпийските игри в Париж

В дните преди началото на Париж 2024 от Actualno.com представихме всеки един от спортистите в олимпийския отбор на България - в отделни статии от поредицата "Българските олимпийци в Париж", които можете да прочетете в съответния линк върху имената им по-долу. Освен това в продължение на 365 дни ви разказвахме завладяващи олимпийски истории в нашата рубрика "Дните до Париж 2024" (разгледайте всички 50+ статии в линка). Ето и всички 46 спортисти на България за Олимпийските игри в Париж:

Пълен списък на българските спортисти на Олимпийските игри 2024

Бадминтон – 3

Бокс – 5

Борба – 5

Вдигане на тежести – 3

Гребане – 2

Джудо – 2

ОЩЕ: Олимпийският карък на българското джудо

Ивайло Иванов джудо

Кану каяк – 1

Лека атлетика – 5

ОЩЕ: "Царицата на спорта" носи голяма олимпийска слава на България

Модерен петобой – 1

Плуване – 4

Спортна гимнастика – 2

Спортна стрелба – 2

Таекуондо – 1

Тенис – 1

Фехтовка – 1

Художествена гимнастика – 7 (индивидуално - 2; ансамбъл – 5)

Следете всички новини около представянето на българските спортисти на Олимпийските игри в спортната секция на Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес