Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олимпийската шампионка Ярослава Магучих благодари на Стефка Костадинова

05 август 2024, 17:03 часа • 6639 прочитания

Олимпийската шампионка в скока на височина от Париж 2024 Ярослава Магучих благодари на легендарната Стефка Костадинова за мотивиращите думи на българката на Европейското в Рим тази година. В италианската столица настоящият председател на Българския олимпийски комитет предсказа подобряването на 37-годишния си рекорд.

Магучих ще се радва да се види със Стефка Костадинова

"Много съм благодарна на Стефка Костадинова. Каза ми много мотивиращи думи в Рим. Благодарна съм за това. Ще се радвам да се видим с нея!", каза Магучих пред колегите от bTV, малко след като грабна олимпийското злато с опит от скромните за своите възможности 2 метра.

ПРИПОМНЕТЕ СИ: Велика! Костадинова прошепнала на украинката, че ще подобри световния рекорд (СНИМКИ)

Ярослав Магучих

Така украинката събра всички възможни титли - от младежки световни и европейски първенства до рекордите. Припомняме, че през юли тя преодоля 2.10 метра на турнира от Диамантената лига по лека атлетика в Париж и свали от трона великата българка, която на Световното първенство през 1987 година в Рим прелетя над 2.09 метра.

Междувременно Ярослава Магучих посвети златото от Париж 2024 на спортистите, които загубиха животите си при войната в Украйна (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес