Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова травма спъва финалистката от Игрите в Париж Валентина Георгиева

24 септември 2024, 15:23 часа • 401 прочитания

Състезателката по спортна гимнастика Валентина Георгиева, която преди седмици се представи достойно във финала на прескок на Олимпийските игри в Париж и завърши 5-та, отново се бори с травма. Този път болките са в кръста, а самата тя разкри, че възстановителният период не се развива с желаните темпове.

Валентина Георгиева се бори с хронична травма в кръста

"Не върви много. Обикалям по доктори, защото положението не е никак розово. Със сигурност ще търся някой, който да ми каже това, което искам да чуя – че мога да продължа без болки в кръста, но всичко ще приличи с времето", сподели тя пред bTV преди дни.

Треньорът на Валентина Георгиева е оптимистичен за завръщането ѝ

Треньорът ѝ Филип Янев остава оптимистичен за подновяването на подготовката на своята състезателка. Той смята, че до седмица-две Валентина Георгиева ще се върне в залата. Въпреки трудностите 18-годишната състезателка не смята да се отказва от спорта, каквито информации се появиха и даже е амбицирана за нови успехи: "Догодина има европейско и световно първенство и смятам, че това са едни от най-важните състезания. Олимпиадата е единственото състезание, което съм без медал, но с поредния финал. Това само ме мотивира и ми показва, че мога да направя още повече", допълни тя пред БНТ.

Валентина Георгиева

През 2022 година Валентина претърпя тежка контузия по време на участието си на Европейското първенство в Мюнхен, където се класира шеста за финала на прескок. След първите си два опита във финала обаче завършва състезанието. Травмата се оказва тежка - скъсани кръстни връзки на коляното и увреждане на менискус. На 17 години българката се учи отново да прохожда

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес