Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Медалът ми е общ - на България и Русия": Рамазанов с шампионско посрещане и във Велико Търново (ВИДЕО)

13 август 2024, 12:49 часа • 1146 прочитания

Олимпийският шампион от Париж 2024 Магомед Рамазанов бе посрещнат като герой и във Велико Търново. Борецът с български паспорт ще получи ведомствено жилище и почетно гражданство на Старата столица. Пред родните медии той заяви, че златният му медал е общ - на България и Русия.

Рамазанов става почетен гражданин на Велико Търново

Велико Търново посрещна тържествено Рамазанов и неговия треньор Мирослав Колев. Двамата се появиха пред нетърпеливите си почитатели, развявайки знамената на България и на старопрестолния град. Деца от различни спортни школи в старата столица и треньори се стекоха на стадион “Ивайло", за да приветстват златния медалист, който тренира във великотърновския клуб “Илия Павлов", пишат колегите от "Труд".

ОЩЕ: С гайди и знамена: България посрещна олимпийските шампиони Новиков и Рамазанов (ВИДЕО)

Магомед Рамазанов

Защо медалът на Рамазанов е общ?

Магомед Рамазанов отново потвърди, че планира да се установи в България и да остане със семейството си във Велико Търново. В отговор на изявлението на спортиста, зам.кметът на Община Велико Търново Георги Недев заяви, че местната администрация ще му осигури ведомствено жилище. Освен това Магомед ще бъде удостоен с титлата "Почетен гражданин на Велико Търново", а неговият треньор Мирослав Колев ще получи наградата “Велико Търново".

"Мисля, че този медал е общ. България ми даде възможност да участвам на олимпийски игри. В Русия ситуацията е такава, че не мога да участвам. Там съм тренирал дълги години, но България ми даде този шанс, затова медалът е общ. Дори и преди да спечеля отличия, отношението към мен беше чудесно. Сега, с тези емоции, още повече", каза Рамазанов пред медиите.

ОЩЕ: Не държавата, а две личности са "виновни" за олимпийските титли на България в борбата

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес