Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясен е знаменосецът на България за Олимпийските игри в Париж 2024?

23 юни 2024, 18:04 часа • 4570 прочитания

Най-добрата българска състезателка по спортна гимнастика Валентина Георгиева по всяка вероятност ще бъде знаменосецът на България на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж. Новината съобщи самата спортистка месец преди началото на най-големия спортен форум.

За 17-годишната Георгиева това ще бъде първо участие на олимпийски игри. Тя каза още, че във френската столица ще играе на греда, прескок и смесена успоредка, без на земна гимнастика.

ОЩЕ: Страхотно! Валентина Георгиева спечели Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Дните до Париж

Валентина Георгиев ще е знаменосецът на България в Париж

"Предстоят много усърдни тренировки, предполагам няма да излизам от залата. Няма да увеличавам много програмата. Вероятно ще играя всичко без земя на олимпийските игри, но ще наблегнем най-много на прескока - там е най-големият ми шанс. За откриването ще присъствам и доколкото разбрах може би ще бъда и знаменосец, което наистина е голяма чест, но на закриването не мисля, че ще бъдем, защото се прибираме на 6 август", разкри тя пред БТА.

Рецептата за успех на Георгиева

Георгиева се завърна в залата след тежка контузия на коляното, но впечатли с изявите си и завоюва много медали. "Има малко напрежение, не мога да кажа, че съм без напрежение, но това нещо го преживях. Израснах го по време на контузията. Преди наистина имах повече притеснение, докато сега приемам нещата по на шега, по на игра. На мен да ми харесва, не че всичко е на живот и смърт. Така ми се получават по-добре нещата", завърши Георгиева.

ОЩЕ: 17-годишната българска гимнастичка, която мечтае за олимпийски медал в Париж

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес