Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко! Сестри Стоеви се разминаха с голяма победа на Олимпийските игри

28 юли 2024, 18:18 часа • 3269 прочитания

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви загубиха втората си среща от груповата фаза на турнира по бадминтон на двойки на Олимпийските игри в Париж 2024. Те отстъпиха на третите в световната ранглиста Нинг Тан и Шу Шенг Лиу от Китай в три гейма след обрат - 21:19, 10:21, 16:21 за 77 минути игра.

Габриела и Стефани Стоеви загубиха втория си мач в Париж

В началото на мача китайките успяха да отворят преднина от две точки. В средата на гейма обаче сестри Стоеви обърнаха развоя и поведоха с една точка. До края на частта Габриела и Стефани запазиха концентрация и не допуснаха китайките да ги обърнат, спечелвайки хладнокръвно гейма с 21:19 за 24 минути.

Сестри Стоеви допуснаха обрат срещу третите в света

Във втората част обаче Габриела и Стефани Стоеви играха по-пасивно, което позволи на младите китайки да ги притиснат и да отворят голяма преднина. Геймът бе "отписан" от сестрите, като до края китайките успяха да отворят разлика от 11 точки, спечелвайки частта с 21:10 точки за 20 минути.

На почивката преди третия гейм сестри Стоеви се оплакаха на треньорите си от вятър в залата, който влияе на перото. Треньорите пък им дадоха указания да бъдат по-агресивни и да водят разиграванията, както бе в първия гейм. И да движат повече по-ниската състезателка на противниковия отбор.

Стефани Стоева бадминтон Париж 2024

Стоеви поведоха в средата на третия гейм, но се пропукаха в края

В началото на третия гейм Тан и Лиу поведоха с три точки, но сестри Стоеви успяха да ги изравнят за 6:6 след три поредни точки. Последва най-дългото разиграване в мача, което бе спечелено от българките за 7:6. След това те завоюваха и пета поредна точка, за да дръпнат с две точки в резултата.

Инерцията обаче бе загубена в следващите разигравания, в които китайската двойка Тан и Лиу успя да стигне до обрат и да поведе с две точки. Китайките спечелиха няколко ключови точки, за да вземат и психологически превес, а до края разликата се увеличи, за да се стигне до гейм за Китай с 21:16 за 29 минути.

Така Стоеви записаха първа загуба на олимпийския турнир в Париж, след като спечелиха първия си мач от групата. За китайките пък тове бе втора победа в турнира. Последният двубой на сестри Стоеви от груповата фаза на турнира е срещу американките Кери Ху и Ани Ху на 30 юли от 10:20 часа българско време.

ОЩЕ: 18-годишната Калояна Налбантова се бори, но отстъпи на световната №1 в олимпийския си дебют в Париж

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес