Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивет Горанова: Имам проблеми с мотивацията след изваждането на каратето от олимпийските игри

02 ноември 2023, 15:00 часа • 1670 прочитания

Олимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова призна, че изпитва проблеми с мотивацията заради изваждането на нейния спорт от олимпийското семейство. Каратето със сигурност няма да е част от Игрите в Париж през 2024-а и Игрите в Лос Анджелис през 2028-а, което се отразява демотивиращо на българката.

Далеч от олимпийските игри: Ивет Горанова търси нова мотивация

Преди дни Ивет Горанова спечели историческо сребро от Световното първенство по карате в Будапеща, превръщайки се в първата българка с подобно отличие. България все още няма световен шампион в каратето, а Горанова ще използва тази цел като мотивация да продължи да тренира професионално занапред.

Ивет Горанова

"Аз още от януари имам проблеми с демотивацията заради това, че не сме в олимпийското семейство. Опитвам се по всякакъв начин да си намеря някаква причина, която наистина да ме мотивира и държи. Когато съм го правила професионално, сега не мога да го правя непрофесионално. Не знам каква ще е мотивацията занапред", каза Ивет на пресконференция след сребърния медал.

Ивет Горанова

Ивет все още няма световна титла

"Първо ще благодаря на себе си, че спечелих този медал, макар и да не беше това, за което отидох. Имах доста тежка година, случиха се доста промени, неща, които не се разбират от хората. Благодаря на Федерацията, не постигнахме целта световна титла, но играхме исторически финал.

Малко не ми достигна на финала да сбъдна една от мечтите си, но ще го погледна положително, че все още нямам световна титла и това ще ми е мотивация да продължа напред и да стигна и до този връх. Искам да изкача всеки един връх в този спорт, защото така ще бъде запомнящо се и велико за мен", каза още тя в "Пресклуб България".

ОЩЕ: 17-годишната Теодора Цанева, която мечтае за световна титла в каратето (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес