Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имане Хелиф: Всеки може да си говори каквото иска, не ми пука

07 август 2024, 12:36 часа • 894 прочитания

Алжирската боксьорка Имане Хелиф, която бе нарочена от Международната боксова асоциация за мъж, отговори, че не се интересува от хорското мнение. Тя успя да се класира за финала на Олимпийските игри 2024 в категория до 66 кг и ще спори за олимпийското злато.

Имане Хелиф гледа към олимпийската титла, а не към хромозомите

Хелиф победи безапелационно тайландка и си уреди мач за олимпийската титла с китайката и настояща световна шампионка Ян Лиу. Финалът ще се състои в петък, 9 август, а Хелиф се е изолирала от социалните мрежи, за да не се разсейва.

Имане Хелиф

Алжирката не се интересува от хорското мнение

"Фокусирана съм и мисля само за финала. Тук съм да се боксирам и да преследвам мечтата си. Всеки може да си говори каквото иска, не ми пука. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля златото", заяви Имане Хелиф пред репортери след победата си на полуфинала.

Освен към Хелиф, твърдения за притежание на мъжки хромозоми бяха направени и за Лин Ю-Тин. Двете боксьорки са тема номер 1 в олимпийския бокс, като мнение изказа и загубилата от Ю-Тин българка Светлана Каменова, която смята, че са "родени с аномалия и това им дава предимство".

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес